15.3.2011

Tahallisesti tai tahattomasti.

Pääministerin ilmoitus Euroopan talouden vakauttamisesta
 ...Maiden kokonaistaloudellista kehitystä seurataan ja siihen voidaan puuttua. Kehysmenettelystä tehdään pakollinen kaikille. Olennaista on, että järjestelmän tukena ovat uskottavat sanktiot – rikkurit eivät pääse rangaistuksetta. Jos maa lähtee vastuuttoman talouspolitiikan tielle, on sillä nopeasti vastassa sekä EU:n uhkasakko että markkinoiden tuomio korkeamman korkotason muodossa. [Uhkasakko on myös riittävän iso, 0,2 % BKT:sta, ollakseen uskottava pelote.] Tämä kokonaisuus on Suomen vahva etu – kaikki joutuvat sitoutumaan vastuulliseen talouspolitiikkaan.
...
Ohgay...

Talouspolitiikka:
tarkoittaa julkisen vallan toimenpiteitä, joilla pyritään vaikuttamaan kansantalouden tilaan. Talouspolitiikka voidaan jakaa eri osa-alueisiin, joita ovat muun muassa finanssipolitiikka, rahapolitiikka, tulopolitiikka, valuuttakurssipolitiikka, ulkomaankauppapolitiikka, elinkeino- ja rakennepolitiikka sekä aluepolitiikka.
Suomeksi sanottuna talouspolitiikka vaikuttaa kaikkeen, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Ihan kaikkeen. Ja nyt Suomen Pääministeri sanoi, että on täysin järjellistä luovuttaa talouspolitiikan ohjakset "sijoittajille". Että on täysin loogista, että euvostoliitto voi uhkasakon avulla "ohjata" maan sisäistä asiaa - talouspolitiikkaa - oikeaan suuntaan (mikä ikinä se onkaan?).

Eihän tämä ole mahdollista! Tai on, kahdella tavalla: tahallisesti tai tahattomasti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta ERVV-, ESM- ja kilpailukykysopimus ovat pyrkimys sinetöidä Euroopassa käyttöön samanlainen rahasysteemi (FED)joka saattoi jo Yhdysvaltain talouden ja kansakunnan tuhon tielle.

Jos mietit, niin siitähän on kysymys: Federal Reserve Systeemin implementoimisesta pysyväksi olotilaksi = jatkuvaa kriisiä tästä eteenpäin.

Riikka Söyring

Ebolakani kirjoitti...

Federal Reserve System on pankkien kartelli, jossa pyramidin ylin osa ylläpitää koko ponzia.

ERVV vaikuttaa vähän samalta, mutta ei kuitenkaan ole sitä.

Harhaanjohtajat ovat käyttämässä hyvää kriisiä hyödykseen ja väsäämässä euvostoliiton liittovaltiota sen varjolla.