15.3.2011

Resurssi on yhtä kuin raha.

”Puolustusvoimat umpikujaan” – Näin puolueet vastasivat
...
- Suomella ei ole varaa pitää yllä sen kokoista puolustusvoimaa kuin sillä nyt on. Emme voi enää höylätä pois jokaisesta toiminnosta, vaan on päätettävä mitä me teemme ja mitä emme, Puheloinen sanoi.
...
- Jos uudistuksia ei tehdä, puolustusvoimat on vuosikymmenen lopulla umpikujassa. Kiinteät kulut ovat niin suuret, että jo materiaalinen ylläpito on mahdotonta.
...
- Emme vaadi lisää rahaa, mutta hallitusohjelman on oltava mandatoiva (luvan antava) puolustusvoimien rakenteelliselle sopeuttamiselle, Räty sanoi MTS:n tilaisuudessa.
...
"Armeija marssii vatsallaan". Eli mikäli valtio ei ole ruoantuotannossaan omavarainen, ei sillä ole armeijaa. Mutta nyt ei taida olla kysymys siitä ollaanko jossain asiassa omavaraisia. Nyt kysymys on jostain aivan muusta. Määritelläänpäs "rakenteellinen sopeuttaminen":
Organisaation ja/tai järjestelmän uudelleen organisointia tämänhetkisiä tarpeita ja/tai resursseja paremmin hyödyntäväksi.
Ja nykyisessä järjestelmässä resurssi on yhtä kuin raha. Eikä rahaa ole ennen kuin joku on mennyt pankkiin ja lainannut sen sieltä. Eli ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin).

Yksinkertaistettuna: Nykyinen rahajärjestelmämme aiheuttaa armeijan ahdingon.

Puhemies Mao. Olisitko ystävällinen.


Pankit luovat rahaa laillisella kirjanpitokikkailulla tyhjästä ja Suomen puolustusvoimien komentaja Herra Puheloinen sanoo, ettei Suomella (meillä) ole varaa ylläpitää armeijaa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs oot mieltä Bitcoin -digivaluutasta?

http://www.bitcoin.org/

http://www.bitcoin.org/smf/

Ebolakani kirjoitti...

Olen kuullut näistä. Ei ole ainoa laatuaan. Muuta en tiedä.

Ei ole ollut aikaa tutustua näihin.

Asia täytyy korjata.