20.3.2011

Nonih.

Nonih.

Nyt luemme innostuneina kuinka Ranskalaiset, Britit ja Ameriikan ihmemaan sotilaalliset joukot aiheuttavat tuhoa ja myllerrystä Libyassa.

"Jee! Se räjähti. Lisää!"

Yksi pieni pointti. Ja se tulee tässä:
World intervenes in Libya, with unusual speed
...
U.S. Secretary of State Hillary Rodham Clinton said "we have every reason to fear that left unchecked, Gadhafi will commit unspeakable atrocities."

...
Huono Suomennos:
...
Ameriikan ihmemaan ulkoministeri Hillary Rodham Clinton sanoi "meillä on täysi syy pelätä, että mikäli tähän ei puututa, Gadhafi tulee tekemään sanoinkuvaamattomia julmuuksia."
...
Ja sitten perään paljon puhuva kuva:

(Otsikko: Ameriikan maailmanvalloitus kiertue. Pommitetaan maata lähellä sinua.)

Ole hyvä ja osoita yksikin sota, joka olisi aloitettu puhtaasti humanitaarisista syistä?
Tai
Missä oli YK:n mandaatti sotilaalliselle voimankäytölle, kun esimerkiksi Herra Amin tai Herra Ceauşescu potki kansalaisiaan päähän?

Aivan. Olet oikeassa.

On olemassa vain-ja-ainoastaan yksi syy, miksi Libya moukaroidaan takaisin kivikauteen: öljy.
Miksi Libyaan on niin kova kiire?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä me suurin osa länsimaalaisista ihmisistä olemme niin lyhytnäköisiä ja omaan napaan ja lähiympäristöömme katsovia, että emme jaksa kiinnostua näistä ulkomaailman tapahtumista. Kieli pitkällä tuijottelemme kuvaruutua ja ahnehdimme tuhoa ja kuolemaa, jolla turrutamme tyhjänpäiväisen oravanpyörän pyörittämisen aiheuttaman tyhjyyden. Pääasia, että saa laskut maksettua ja kossupullon ostettua viikonlopuksi ja ehkä kerran vuodessa käytyä thaimaassa tai muussa lämpimässä paikassa. Muuta ei perusperuna elämässään tarvitse.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kun jenkeillä on voimaa ylläpitää länsimaista hyvinvointia. Herra Kanillakin on aikaa pohtia moraali ym. kysymyksiä kun elintaso on saavutettu riittävän korkealle. Tietäähän Kani miten esim. koiralle käy kun se puree ruokkivaa kättä.

Ebolakani kirjoitti...

"Tietäähän Kani miten esim. koiralle käy kun se puree ruokkivaa kättä."

Riippuu koirasta.

Parhaimmassa tapauksessa se (koira) vie koko käden. Ja vieläkin kehnommassa tapauksessa omistaja raukka kuolee verenhukkaan keittiön lattialle tuijottaen koiraansa, joka mutustaa hänen raajaansa.