28.3.2011

Muotoillaanpas kysymys hieman tarkemmin.

EU:n stressitesteissä jopa kymmenkertainen virhe
...
Taloussanomien laskelmien mukaan Euroopan pankeilla on kolmessa riskipitoisimmassa euromaassa, Kreikassa, Irlannissa ja Portugalissa, yhteensä 120–150 miljardin euron luottotappioriskit.

...
Hieno juttu. Hyvä. Mutta yksi asia jäi koko jutusta puuttumaan: Miksi?

Miten on mahdollista, että kolmessa riskipitoisimmissa maassa on 120-150 miljardin euron luottotappioriskit? Anteeksi. Muotoillaanpas kysymys hieman tarkemmin.
Miten on mahdollista, etteivät Kreikkalaiset, Irlantilaiset ja Portugalilaiset kykene hoitamaan velkojaan?

Siksi, koska pankit pyörittävät velkapyramidiponzihuijausta. Korot maksetaan omasta tai toisen lainaamasta rahasta. Ja tämän takia ainoa stressitesti, joka pankeille voidaan tehdä on kysymys mistä korot maksetaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Talousviisaat" tekevät kaikkensa jottei tämä skenario toteudu niin, että rahoituslaitokset joutuvat siitä kohtuuttomasti kärsimään. Muulla ei sitten niin väliä. Ovelasti on syötetty kansalle, että pankit on pakko pelastaa, tai muuten
paha perii. Miksi pankkia ei voida konkursiin laskea? No kun koko huijaus paljastuisi, ettei siitä mitään ketjureaktiota synny. Jos toisella pankilla on taseessa jo tiedossa olevia nolla-paperita, niin onko sillä väliä revitäänkö ne tänään vai huomenna.
Oleellista on se, yritetäänkö niitä kaupata veronmaksajille ikään kuin jonkun arvoisina sijoituksina.