14.3.2011

Ei kiitos. Liian hapokasta.

Katainen: Kreikan koronlasku järkevää
...
Katainen piti hyvänä sitä, että huomio alkaa vähitellen kohdistua maiden velankantokykyyn eikä EU:n mahdollisuuksiin auttaa ongelmamaita. Tässä hengessä euromaat sopivat perjantaina alustavasti, että Kreikalle annetun tuen korko lasketaan noin viiteen prosenttiin ja takaisinmaksuaika pidennetään kolmesta vuodesta 7,5 vuoteen. 
...
Otetaanpas oikein huono esimerkki.
Aukaise lainalaskuri ja lätki sinne lukuja.
Lainamäärä esimerkiksi 300.000 euroa, 6.0% korolla ja 3 vuoden maksuajalla. Korkoja tulisi maksettavaksi noin 30.000 euron edestä, eli maksettavana olisi 330.000 euron edestä velkaa.
Nonih.
Pidä lainamäärä samana. Laske korkoa 5%:n ja nosta maksu aikaa 7.5 vuoteen. Korkoja tulisi maksettavaksi lähemmäs 60.000 euroa, eli maksettavana olisi 360.000 euron edestä velkaa.

Lue seuraavat Herra Kataisen antamat kommentit oikein tarkkaan.
– Meillä on sellainen arvio, että Kreikan lainojen korko on niin kova, että se käy rasitteeksi Kreikalle. Se voi olla niin suuri rasite, että maa eivät selviytyisi velkaongelmasta, joten on järkevää laskea korkoa, Katainen kommentoi. 
–Meidän ja kaikkien Kreikalle lainaa antaneiden maiden kannalta on olennaista, että Kreikka suoriutuu lainoistaan, Katainen sanoi.
Ei kykene kommentoimaan... Kapteeni Picard?

Pitäisikö Herra Kanin ottaa samaa kamaa mitä Herra Katainen on ottanut... ei kiitos. Liian hapokasta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkas se Kataisen kommentti menikään Kreikan lainaa kun suunniteltiin? Eikös se mennyt näin.
Suomi saa edullisesti vapailta markkinoilta rahaa ja sitten se kovemmalla korolla lainataan Kreikalle. Lainataan kolmella ja saadaan viisi.

Vai olisiko kääntynyt asialle niin, että
saadaan lainaa kolmella ja takaisin ei edes pääomaa. Ass, eikun eihän sillä pääomallakaan ole väliä, kun nyt olikin EU:n
uskottavuuden vahvistamisesta ja rahaliiton pelastamisesta. Ei silloin Kreikka ole enää vastuussa veloistaan kun kyse onkin koko rahaliitosta. Vai voisko se olla toisin, no ei sillä väliä. Joka vanhja muistelee sitä tikulla silmään.

lautturi kirjoitti...

Herra Katainen on kieltämättä aika mato puhumaan - ja luistelemaan vastuista. No, meitä on moneen junaan...

Itse kyllä valitsisin sen vähän rauhallisemman maisemapuksuttimen kuin luotijunan yli rotkon - varsinkin kun ei ole siltaa tehty perille asti. Menee mielenkiintoiseksi sitten kun aletaan katuoikeudenkäyntejä järjestämään.

Ebolakani kirjoitti...

Kas. Lautturi!

Minun pitikin laittaa sinulle viestiä.

Lueppas tämä: http://takkirauta.blogspot.com/2011/02/kuinka-kansakunta-tuhotaan.html

Tuolta tekstin seasta löytyy pari äärimmäisen mielenkiintoista ajatusta.

lautturi kirjoitti...

Kiitos, vilkaisen.

Vastalahjaksi (^_^) tässä mielenkiintoinen videopätkä, jossa vähän historian havinaa Suomen myymisen taustoiksi. Suosittelen muillekin, vaikka äkkiseltään on pitkä - kannattaa ehdottomasti katsoa koko pätkä loppuun.

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä, mitä ihmettelet. Se ei ole se velan määrä mikä Kreikan kaataisi, onhan USAllakin jotain 14 000 000 000 000 dollaria velkaa. Maksunopeus on se kriittinen tekijä, eli helpotetaan Kreikan vuotuisia maksuja hieman niin he onnistuvat mutta maksakoot vähän ylimääräistä, koska muutoin inflaatio söisi 4,5 vuodessa ne laskelmoidut edut, joita olemme sopimuksessa aiemmin arvioineet.

Ebolakani kirjoitti...

"En ymmärrä, mitä ihmettelet. Se ei ole se velan määrä mikä Kreikan kaataisi, onhan USAllakin jotain 14 000 000 000 000 dollaria velkaa. "

Rakas Anonyymi. Herra Kani ymmärtää sinua yleensä. Ja joskus jopa paremmin kuin sinä itseäisi. Mutta nyt ei. Tuo mitä kirjoitit on täysin järjetöntä. Tai ainakin se näyttää siltä. Olettaisin, ettet sitä kuitenkaan täysin tahallasi tehnyt joten voisitko selventää hieman?

Jooko?