26.2.2011

Kiva idea, mutta väärä (eliö)laji.

Suomen Hopeamarkka -lehdistötiedote
Suomen Pankilla on periaatteessa lainmukainen oikeus laskea liikkeelle rahaa siten kuin instituutio sen parhaaksi näkee. Markan painattaminen Suomen Pankin kautta ei siis liene iso asia, mutta kuka puhuisi johtokunnan ympäri? Kuka puhuisi hallituksen ympäri, painatuttamaan markkaa? Olisiko olemassa muita tapoja tuottaa kiertoon itsenäinen, kansanraha?...
Kansalaisjärjestö, jota olen perustamassa, tuo Suomeen itsenäisen rahayksikön, Uuden Suomen Hopeamarkan, kiertoon jo ennen vaaleja. Raha on taattu 100% sijoitushopealla, ja yksi Hopeamarkka on arvoltaan yksi hopeadollari.
...
Yksi Hopeamarkka on siis arvoltaan, tämän päivän kurssilla, pyöreästi 22,50 euroa. Yksi hopeapenni on noin 20 senttiä, ...
...
Tämäpäs vasta hienoa!

Mutta... (Aina se mutta.)

- Mitäs sitten tehdään kun-ja-jos suurin osa Hopeamarkoista on laitettu säästöön (pois kierrosta)?
- Mitäs sitten tehdään kun suurin osa Hopeamarkoista on kulutettu esimerkiksi Saksaan, koska halusimme heidän valmistamiaan jääkaappeja?
- Mitäs sitten tehdään kun Suomen rajojen sisäpuolelta ei enää löydy hopeaa?
Ja ennen kaikkea:
- Kuka määrittelee hopean "arvon"?

Tässä ei ole mitään järkeä. Raha tulee ennen työtä. Ennen kuin kukaan voi työllistää ketään täytyy hopearahan olla jo olemassa. Eli hopea (eli raha) täytyy kaivaa maasta ja jalostaa ennen kuin saat ruokaa. Klassista feodalismia, jos nyt näin voi sanoa.

Kiva idea, mutta väärä (eliö)laji.

Ei kommentteja: