16.9.2010

Whoppifukingdoo... daa.

Pankkien sääntelyä tiukennetaan ja valvontaa tehostetaan
Hallitus esittää luottolaitostoiminnasta annetun lain muuttamista. Muutoksella saatettaisiin voimaan kaksi EU-direktiiviä, jotka kiristävät luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten vakavaraisuusvaatimuksia ja rajoittavat luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten omaisuuserien arvopaperistamista ja tulospalkitsemisjärjestelmiä.
Eli BASEL III -säännöstössä ehdotetut vakavaraisuusvaatimuksen muutokset "viännetään" laiksi.

Niin kauan kuin lainojen korot maksetaan omasta tai toisen ottamasta lainasta, pankit eivät tee mitään muuta kuin pyörittävät velkapyramidiponzihuijausta. BASEL III (tai XI) ei tee tälle asialle mitään. Tästä johtuen tämä laki ei oikeasti sääntele mitään, eikä se tehosta minkäänlaista valvontaa. Se on huuhaata.

Kaiken kukkuraksi eduskunnassa on tällä hetkellä ehkä kolme (3) ihmistä, jotka ymmärtävät mitä tämä tarkoittaa. (Ihan tosi! kysy vaikka.)

Yksi juttu tekee tästä hieman omituisen.
BASEL III julkistettiin 12.9.2010. Vilkaiseppas tuon VM:n tiedotteen päivämäärää (9.9.2010).
Foliohattuu... äsh.
(Joo. Eikä kannata edes aloittaa miettimään keitä kuuluu Baselin pankkivalvontakomiteaan ja/tai miten heidät on sinne valittu. Eihän tällainen kiinnosta edes kansanedustajiamme. Heh!)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli kiivistä allerginen reaktio perhana, nii sitä vaan, että hyvä blogi Herra Kanilla. Miten h*lvetissä pystyisi tehdä asialle jotakin, netissä on jo aikas paljon valaistunutta sakkia, mutta mitään ei saada aikaiseksi, poliitikot eivät kuuntele eikä ymmärrä.

Ebolakani kirjoitti...

Voi, kyllä he kuuntelevat. Heidän korvansa ovat tarkemmat, kuin useamman muun
Tähän taas on olemassa monta syytä.

Mutta, mutta.
Jos haluat tehdä ja toteuttaa jotain muistuta jokaista tuttavaasi, sukulaista ja ystävääsi nykyisen äänestys järjestelmämme perinpohjaisesta ominaisuudesta: jokainen ääni menee puolueelle. Aivan jokainen.
Eli: Jos haluat äänestää Herra Uuspaavalniemeä, mieti kaksi kertaa uudestaan. Ja jos epäilet, lue vaalilaki.
Ja vttu vie tarkista vaaliliitot.

Suhteellinen vaalitapa on... Nooh. Se antaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia tietyille intressiryhmille.
Vaalilaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980714 Kehno referaatti: http://fi.wikipedia.org/wiki/Vaali ja tietenkin http://fi.wikipedia.org/wiki/Suhteellinen_vaalitapa

Suoraan sanoen. Aivan täysin totta puhuen. Koko puoluejärjestelmä täytyy lopettaa. Siinä ei ole mitään järkeä.