10.9.2010

BASEL III (jatkuu taas.)

Jatkoa tälle: BASEL III (jatkuu)

Basel iii - Basel iii Accord: The new Basel iii framework
We will have the finalised Basel iii package before the 15th of September, 2010.

We believe that banks will have to hold Tier 1 capital of 9 percent (in Basel 2 we have 4%), including a 3 "conservation buffer".

At least 5 percent of Tier 1 will be pure equity or retained earnings.

If Tier 1 capital is less than 9%, banks will not be allowed to pay out dividends to shareholders.

In good times, banks have to allocate another 3%, the "anti-cyclical buffer". It simply means that in good times banks need Tier 1 capital of 12% in order to be able to pay dividends.

If we add 4% Tier 2 capital, we reach an interesting number: 16% (6 percent Tier 1, plus 4 percent Tier 2, plus 3 percent conservation buffer, plus 3percent anticyclical buffer).

Hedge funds are already shorting certain banks. Investors try to understand how much capital banks may need to raise in order to be able to pay dividends.
Huono Suomennos:
Meillä tulee olemaan valmis BASEL III -paketti ennen Syyskuun 15. 2010.

Uskomme, että pankit joutuvat pitämään Tier 1 pääoman 9 prosentissa (Basel 2:ssa se on 4%), mukaan lukien 3 "suoja puskuri".

Vähintään 5 prosenttia Tier 1:stä täytyy olla puhdasta pääoma tai kertyneitä voittovaroja.

Jos Tier 1 pääoma on alle 9%, pankit eivät saa maksaa osinkoja osakkeenomistajille.

Hyvinä aikoina pankkien täytyy varata vielä 3% "suhdanne puskuriin". Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että hyvinä aikoina pankit tarvitsevat Tier 1 pääoman 12%, jotta voisi maksaa osinkoja.

Jos lisäämme 4% Tier 2 pääoman vaatimuksen, pääsemme mielenkiintoinen määrään: 16% (6 prosenttia Tier 1, ja 4 prosenttia Tier 2, sekä 3 prosentin suoja puskuri, plus 3 prosentin suhdanne puskuri).

Hedge-rahastot ovat jo "shorttaamassa" tiettyjä pankkeja. Sijoittajat yrittävät ymmärtää, miten paljon pankkien pääomaa on tarpeen lisätä, jotta se voisi maksaa osinkoja.
Ensinnäkin, Kani oli väärässä, kun meni ja kirjoitti näin:
Mutta mikä omituisinta. BASEL II -säännöt on jo implementoitu. BASEL III (seuraava versio vakavaraisuussäännöistä) suoritetaan tausta-ajona vuoteen 2018 ja otetaan käyttöön ehkä-ehkä.
(Niinpä niin.)
Näyttääpi siltä, että BASEL III aika olisikin n.y.t kohta. Mikä sinänsä on käsittämättömän omituista, koska edellisen implementoinnista on hieman alta 3 vuotta. (Ja me kaikki tiedämme mitä tapahtui alku vuodesta 2008?)

Toiseksi, Kani oli tavallaan oikeassa, kun meni ja kirjoitti näin:
Kani veikkaa, että Saksan pankit ovat ottamassa takkiin PIIGS -maista ja tuo luku on vasta varovainen arvio oikeasta.
(Niinpä niin.)
Nimittäin Tier 1 (ja 2 ja 3) pääoman vaatimus on yhtäkuin vakavaraisuusvaatimus eli velkapyramidiponzihuijauksen ydin. Eli rahanluomiskerroin, luottoekspansio, luotonlaajennus sekä fraktionaalinen pankkijärjestelmä (rakkaalla laillisella huijauksella on monta nimeä).
Muutos vakavaisuusvaatimuksessa aiheuttaa velkahanojen aukeamisen (vaatimusta alennetaan) tai sulkeutumisen (vaatimusta kasvatetaan).
Ja koska-kerta-kun jokaikinen centti mitä on kierrossa, on jonkun velkaa niin mistä pankit keräävät kasvaneen pääoman vaatimuksen? Aivan! Jonkun ottamasta sekä kuluttamasta velasta: Deutsche Bank Said to Weigh Share Sale of Up to $11.4 Billion
Deutsche Bank AG has approached investment banks to assess their interest in managing a stock sale to raise as much as 9 billion euros ($11.4 billion), said three people with knowledge of the discussions.
...
Huono Suomennos:
Deutsche Bank AG on lähestynyt investointipankkeja arvioidakseen heidän kiinnostuksensa hallita osakkeiden myyntiä nostaakseen jopa 9 miljardia euroa (11,4 miljardia dollaria), sainoi kolme henkilöä, joilla on tuntemusta kyseisistä neuvotteluista.
...
Väännetäänpäs rautalangasta: Ennen kuin euro voidaan kuluttaa, se täytyy lainata (korolla tietenkin). Ja koska rahajärjestelmä (talous) on pohjimmiltaan "nollasummapeli" kulutettu euro päätyy (tod.näk.) jonkun muun taskuun.
Nyt se muu, jonka taskuun tuo euro (joka on edelleenkin jonkun ottamaa velkaa) on päätynyt, voi päättää, että hänpäs ostaa Deutsche Bank AG:n julkisia velkakirjoja (osakkeita).
Tämän jälkeen tuo euro päätyy Deutsche Bank AG: "holviin" ja jää sinne, koska vakavaraisuusvaatimus vaatii näin.
Huomaatko ongelman?
Se joka lainasi euron (alun perin) täytyy mennä konkurssiin tai ottaa lisää velkaa (yksityiset, yritykset, kunnat, valtiot...). Ja jos lisää velkaa ei saada... Bump. Pankit ottavat takkiinsa.
Tätä on pankkien pyörittämä velkapyramidiponzihuijaus.
Jatketaan!

Kolmanneksi: The First To Defect Wins: Deutsche Bank Planning €9 Billion Capital Raise
...This development is nothing less than a direct response to Basel III which is expected to require European banks to shore up tens if not hundreds of billions in new equity capital. And as usual the first one loses the least. This only means that all the ugly toxic waste accumulated under the rug in Europe's financial institutions is about to emerge. 
Huono Suomennos:
...Tämä kehitys ei ole mitään muuta kuin suora vastaus Basel III, jonka odotetaan vaativan eurooppalaisten pankkien keräävän kymmeniä, ellei satoja miljardeja uutta osakepääomaa. Ja kuten tavallista ensimmäinen menettää vähiten. Tämä tarkoittaa vain sitä, että euvostoliiton rahoituslaitosten maton alle kertynyt ruma ja myrkyllinen ongelmajäte on putkahtamassa esiin.
Neljänneksi, Pankkikriisi näyttäisi olevan vasta alkamassa.

Viidenneksi, Kani on sitä mieltä että tulemme näkemään Suuren Laman kaltaisen kierrossa olevan rahamäärän supistumisen, muttä tällä kertaa nopeutettuna uusintana.

Great Depression tulee näyttämään piknikiltä siihen verrattuna mitä on tulossa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sixten Korkman sanoi viikko sitten A-plus ohjelmassa että jos EU:n stressitestissä olisi pankeilta vaadittu 8% vakavaraisuus suhdetta 6% sijaan niin about 50% pankeista ei olisi läpäissyt testiä.

Ebolakani kirjoitti...

Herra Korkman on osittain oikeassa.
Totta on, että jos stressitestit olisi tehty 8% vakavaraisuusvaatimuksella niin moni pankki ei olisi läpäissyt testiä. Mutta koko homman juju ei ollut tässä (eli vakavaraisuusvaatimuksessa), vaan siinä mitä testattiin.

Ensin euvostoliitto teki "stressitestin" johon ei laskettu mukaan "marked to maturity" eli vapaasti suomennettuna "pidetään kypsymiseen asti" merkittyjä valtionvelkakirjoja.
Nyt OECD tekee "stressitestin" jossa lasketaan pankkien riskit PIIGS-maihin (Portugali, Irlanti, Italia, Kreikka ja Espanja).


Lyhyesti sanoen: mitään oikeaa stressitestiä ei olla vielä edes suoritettu.