22.3.2010

Tässä otsikossa ei lue mitään.

Konstit on monet - näin poliitikot kiristäisivät veroja
Karsitaan asuntolainojen korkovähennystä. Korotetaan pääomaveroa. Kasvatetaan liikevaihtoveroa. Määrätään rahoituslaitoksille varallisuusvero. Ehdotuksia satelee eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäseniltä.
Miten olisi, jos ottaisimme kaikki muut verot pois paitsi ALV:n? Olisiko se jotenkin ihmeellistä? Olisko se jotenkin radikaalia? Ei muuten ole.
Homma toimii älyttömän yksinkertaisesti:
Ensimmäiseksi sovitaan, että Suomen pankilla (keskuspankilla) on monopoli markan tulostamiseen.
Tämän jälkeen rajoitetaan julkinen sektori sellaisiin asioihin, jotka ovat yhteiskunnan kannalta tärkeitä esim. sähkö, ruoka, vesi, terveydenhuolto, koulutus ja infrastruktuuri (viemäröinteineen).
Sitten sanottaisiin, että Suomen pankki saa tulostaa markkoja vain-ja-ainoastaan kattamaan em. palveluiden kustannuksia. Ja kirsikkana kakun päällä olisi ALV, jota käytettäisiin rahan kierrättämiseen ja tätä kautta uuden rahan tulostustarpeen alentamiseen.
Suomeksi:
- Valtio tulostaa omaa rahaa, jonka se kuluttaa kiertoon ostamalla kansalaisilta niitä palveluita joita he (kansalaiset) haluavat yhteisön (valtion) tuottavan.
Mitä?
Matti sieltä takarivistä sanoi, että tällainen aiheuttaisi hallitsematonta inflaation kasvua ja sitä kautta Markan "arvon" ja ostovoiman katomisen.
Älä sinä Matti inflaatiosta huoli. Et sinä ole sitä nytkään huomannut. Ihan tosi.
EKP on omien sanojensa mukaan sitoutunut 2-5 vuoden aikajänteellä noin 2% inflaatioon:
EKP pyrkii varmistamaan, että kuluttajahintojen vuotuinen nousu jää alle 2 prosentin mutta on lähellä sitä keskipitkällä aikavälillä.
Tämä tarkoittaa ~35 vuoden aikavälillä 100% inflaatiota (exponential function).
Ilmeisesti EKP on hieman edellä aikatauluaan, koska M1, M2 ja M3 (= rahavarannon eli kierrossa olevan rahamäärän mittareita) ovat vuosien 2003-2009 välisenä aikana kasvaneet n.35-40%
Velkapyramidiponzissa kierrossa olevan rahamäärän täytyy kasvaa enemmän kuin lainanhoitokustannukset sitä (rahamäärää) syövät. Muussa tapauksessa saamme aikaiseksi laman. Ts. nykyinen velkaanperustuva järjestelmä on perusluonteeltaan inflatoorinen (geesh. mikä sana).

Yritä tässä sitten säästää eläkettä. Ei tule tapahtumaan.

Ei kommentteja: